lauantai 30. marraskuuta 2013

LONDON

Tämän viikon vapaapäivänä perjantaina suuntasimme heti aamusta Lontooseen. Olimme juna-asemalla kahdeksan jo jälkeen ja jouduimme odottamaan reilun tunnin, sillä lipunmyyjä kehotti meitä ostamaan liput vasta ruuhka-ajan jälkeen. Se kannatti, sillä saimme junaliput yli puolet halvemmalla. Meno-paluu lippu Banburystä Lontooseen kustansi jokaiselta £28 sisältäen vapaan liikkumisen undergroundeilla päivän aikana. Matka kesti reilun tunnin, joten olimme perillä kymmenen jälkeen.

Lontooseen päästyämme lähdimme ensimmäiseksi Oxford street-ostoskadulle. Se oli aivan älyttömän pitkä ja kauppoja tuntui olevan miljoonia. Kävelimme kadun edestakaisin ja jokaiselle tarttui mukaan yhtä sun toistakin vaatetta ja joululahjoja. Petollinen katu lompakolle, sen voimme sanoa! Oxford street oli täynnä ihmisiä ja oli hauska huomata kuinka monikulttuurinen kaupunki Lontoo on!



Shoppailun jälkeen menimme metrolla Piccadelly Circukseen etsimään ruokapaikkaa. Löysimme kivan ja kohtuuhintaisen italialaisen ravintolan, johon päätimme mennä. Menu koostui pääruoasta ja joko alku- tai jälkiruoasta sekä lasista viiniä.




Ruokailumme aikana ulkona oli jo hämärtynyt ja kaupungin valot alkoivat näkyä.











Piccadelly Circus päivällä ja illalla.


Kuvia Thames-joen varrelta
Illalla menimme joulumarkkinoille, jotka olivat London eyen lähistöllä. Kojuissa myytiin erilaisia ruokia, joulukoristeta ja muuta jouluun liittyvää. Tunnelma markkinoilla oli lämmin tuulesta huolimatta ja jouluinen musiikki loi joulun tunnelmaa.



Päivän päätteeksi kävimme katsomassa lähellä olevat nähtävyydet London eyen ja Big Benin. Näkymät maailmanpyörästä olivat uskomattoman hienot! Korkealta näki hyvin kaupungin valot ja hahmotti kuinka iso Lontoo on.




London eye

Big Ben



























Me nautimme upeasta Lontoosta todella paljon ja kaikille se oli hieno kokemus. Pitkän päivän jälkeen olimme tosin aika väsyneitä kävelemisestä. Tulemme kuitenkin menemään Lontooseen uudestaan työharjoittelun aikana, sillä paljon jäi vielä näkemättä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti