perjantai 27. joulukuuta 2013

Viimeinen viikko ja kotiinpaluu

Viimeinen viikko Englannissa meni aika tunteikkaissa tunnelmissa. Kotiinpaluu tuli koko ajan lähemmäksi ja tuntui haikealta palata Suomeen kahdeksan uskomattoman viikon jälkeen. Tiesimme jokainen, että tulemme ikävöimään kaupunkia, ihmisiä, kulttuuria ja ylipäätään Englantia todella paljon. Kahdeksan viikon aikana olimme ehtineet saada paljon tärkeitä ihmisiä ja majapaikkamme tuntui jo omalta kodilta.

Toiseksi viimeisenä viikonloppuna Majapaikkamme pitäjä valmisti meille perinteisen englantilaisen jouluaterian. Ateria koostui samoista ruoista kuin Sunday roast, jota he syövät sunnuntaisin, mutta isommassa mittakaavassa. Alkuruoaksi oli erilaisia kaloja ja katkarapuja ja pääruokaan kuului kinkkua, kalkkunaa, paahdettuja perunoita ja erilaisia kasviksia. Jälkiruokana oli perinteinen "jouluvanukas"(christmas pudding).






Alkuviikosta aloitimme matkalaukkujen pakkailut, ettei viimeisenä viikonlopuna tarvitsisi miettiä pakkaamista. Tarvitsimme yhden lisämatkatavaralaukun tavaroille, vaatteille ja joululahjoille, mitä Englannista oli tullut viikkojen aikana ostettua. 

Viimeinen viikko töissä meni mukavasti ja kaikki työkaveritkin ihmettelivät mihin aika on kadonnut niin nopeasti. Vastahan me kolme suomalaista tyttöä tulimme sinne töihin. Jokainen kävi oman ohjaajansa kanssa arviointikeskustelun työharjoittelusta. Kävimme arviointikaavakkeen läpi kohta kohdalta ja sekä ohjaaja että me itse annoimme numerot. Torstaina vietimme työpaikan pikkujouluja paikallisessa pubissa. Pomomme piti kiitospuheen meille ja kiitteli työpanoksestamme yritykseen ja kehui kuinka suuri apu olimme heille ollut kahdeksan viikon ajan. 
Finnish girls with christmas jumpers
Kuvia parilta viimeiseltä viikolta:

Perinteinen Fish & Chips -annos 
Stratford-upon-avon



Jouluvalot Stratfordissa















Viikonloppu meni ystäviä nähdessä ja hyvästejä jättäessä. Sunnuntaina koitti sitten lähtöpäivä ja paluu Suomeen. Olmme buukanneet jo aikaisemmin itsemme sisään koneeseen sekä maksaneet lisämatkatavaralaukun netissä, mikä kävi paljon kätevämmin ja tuli myös huomattavasti halvemmaksi. Meidän tarvitsi vain viedä laukut ja mennä turvatarkastusten läpi.

Kaksi kuukautta Englannissa meni todella nopeasti ja me kaikki olemme kiitollisia tästä mahdollisuudesta suorittaa työharjoittelu ulkomailla. Olemme todella tyytyväisiä, että lähdimme! Työpaikka, majapaikka sekä kaupunki eivät olisi voineet olla parempia. Banburysta tuli meidän toinen koti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti